360 Szerda: Stranger Things trailer

360 Szerda: Stranger Things trailer

Netflix bemutatta a hátborzongató „Különös dolgok” (Stranger Things) sorozatának 360°-os előzetesét

360°-os VR videóval promotálja magát az eredeti Netflix horror sorozat, a Stranger Things. A sorozat előzetese már elérhető és kész arra, hogy a frászt hozza rád! A sorozat trailere az első lépést jelenti a Netflix számára a virtuális valóság irányába, miután az év elején elindították Samsung Gear VR-en az alkalmazásukat.

A 2 perces 360°-os videó teljesen kiborított, annak ellenére, hogy már láttam ezeket a jeleneteket. Ha még nem nézted meg az első évad 8 részét, akkor óvatos legyél vele, mert nagyon spoileres az egész! A videó nem mutatja be a teljes sztorit, de vannak olyan jelenetek, amiket először a sorozatban kellene megnézned.

Reméljük, hogy ez egy jel a Netflixtől, hogy komolyabban veszi a VR technológiát és az ebben rejlő lehetőségeket. A Netflix-nek és Hulu-nak is van VR alkalmazása, de utóbbinak már bőven akad 360°-os tartalma.

Az Oculus főmérnöke Jhon Carmack tavaly együtt dolgozott a Netflix-el, hogy segítsen nekik kialakítani a szolgáltatásukat az Oculus szemüvegekre is. Egy korábbi kísérleti projekttel már bemutattak egy olyan VR alkalmazást is, ami nagyon hasonlít a régi videótékákra.

Az igazán lehengerlő funkció az ilyen típusú alkalmazásoknál az lesz, ha leülünk a VR szemüvegünkkel a fejünkön, és megtudjuk hívni a barátainkat, hogy üljenek mellénk egy közös mozizásra. Gondolj bele, amikor megveszel egy VR filmet az Oculus videótárból, meghívod a barátaidat, akik ugyan nem vették meg a filmet, de együtt nézhetitek! Igaz ez a funkció sajnos még nem aktív az Oculus Social alkalmazásban. Viszont Vimeo videó vagy Twitch stream esetén ez jelenleg már elérhető! Netflixnél vagy Hulunál jelenleg ez nem lehetséges, de szerencsére azt se mondták, hogy később nem lesz az.

 

0 Komment

Szólj hozzá...