A Fox már fejleszti az Alien világot feldolgozó multiplayer VR élmény parkját

A Fox már fejleszti az Alien világot feldolgozó multiplayer VR élmény parkját

A 20th Century Fox's Interactie Entertainment és a FoxNext közösen építeni fognak egy 2000 négyzetméteres szabad mozgású multiplayer VR tematikus parkot, mely az Alien franchise világát dolgozza fel.

Az Alien filmek világa hatalmas, az első rész majdnem 40 éve 1979-ben jött ki, melyet Ridley Scott rendezett. A legújabb Alien filmet szintén Ridley Scott rendezésében 2017-ben mutatták be Alien:Covenant címmel.

A FoxNext a 20th Century Fox legújabb divíziója, mely több területet foglal magában. Egyik ezek közül a FoxNext Destinations, mely az otthoni bemutatókra és a tematikus parkokra fókuszál. Az Alien tematikus parkja körülbelül 2000 négyzetméteres lesz és szabad mozgású multiplayer VR élményre lehet majd használni.

Úgy kell elképzelni a parkot, mint egy lasertag pályát, csak lesz rajtad egy VR szemüveg is. A felszerelés sincs elaprózva, speciális fegyvereket készítettek hozzá és kézkövető rendszerrel is el van látva a park. Vélhetően a TheVoid jellegű parkok inspirálták a tervezőket, mert az élményt kiegészítve olyan eszközöket is integráltak a rendszerbe, mint a hősugárzók, füst/köd gépek és különböző "fizikai elemek". Ezeket a fizikai elemeket láthatod a virtuális világban és az érzékeiddel érezheted, akár meg is tapinthatod őket a valós világban is. Például, ha a VR világban egy hibernáló állomást látsz, akkor azt a valós világban is érezni fogod, meg tudod fogni, vagy akár el tudsz mögé bújni. Ezáltal a VR szemüvegben látott eseményeket az életben is megtapasztalhatod, hiszen a fizikai környezetre fejlesztik rá a VR világot.

Nincs megerősítve, de úgy tűnik ez egy fegyverközpontú VR élmény lesz, melyben az Alien filmben szereplő idegenek ellen kell majd csapatban küzdeni.

A FoxNext elnöke Salil Metha a következőt nyilatkozta a The Hollywood Reporternek: "Rengeteg innováció van, mely lehetővé teszi a valós idejű interaktív történetmesélést, és mi készítettünk egy divíziót, mely a játékokra, VR-re és a helyközpontú tartalmakra fókuszál."

A FoxNext az iP2 Entertainment és a Pure Imagination Studióval dolgozik együtt, hogy ehhez a VR élményhez szükséges technológiát kiépítsék. A jelenlegi early stage-nél úgy tűnik a csapat Samsung Gear VR szemüveget használ, mely hozzá van kötve az iP2 által szabadalmazott vezeték nélküli VR technológiához, mely feltehetően egy olyan ipari mozgókép-rögzítő berendezés rendszer lehet, mely követi a VR szemüveget és az épp használatban lévő eszközöket, mint például egy fegyvert.

Jelenleg még nem ismert a teljesen kifejlesztett verziója a VR élménynek, de valószínűleg hatalmas durranás lesz. Remélem, hamarosan mi is felvehetünk egy VR tengerészgyalogos csizmát és egy tematikus parkban megküzdhetünk, ha nem is egy Xenomorph-al, de egy hasonló kategóriája szörnnyel!

Neked ajánljuk

0 Komment

Szólj hozzá...