A Google Earth VR segítségével fedezd fel a Földet a Virtuális Valóságban

A Google Earth VR segítségével fedezd fel a Földet a Virtuális Valóságban

A Google ismételten átdolgozta az egyik saját alkalmazását VR kompatibilissé, és így megszületett a Google Earth VR verziója.

Üdv a Földön

Az applikáció segítségével szabadon mozoghatsz a földön és úgy repülhetsz, mint Supermen a bolygónk körül.

Kétféleképpen tudsz mozogni a VR világban. A fő mozgási mód a repülés. Csak egy gombot kell lenyomnod és már a Föld felszínén tudsz repülni. Minél magasabban vagy, annál gyorsabban repülsz. A repülő módban a látómező (FOV) szűkül, hogy véletlenül se érezz semmilyen émelygést.

Azonban ha a repülés nem a te világod, természetesen máshogy is tudsz mozogni. A baloldali kontrolleren van egy kis földgömb, melynél oda teleportálsz, ahova épp rámutatsz. Bármikor meg is pörgetheted a kis földet. Végül, van egy kis menü is, melyben specifikus helyekre tudsz elteleportálni, akár az útközben elmentett helyeket is újra meg tudod nézni.

A menü tartalmaz néhány városnéző túrát is, melyben bolygónk legszebb városai, sivatagjai és egyéb látványosságai vannak. Mindegyik nagyjából három perc hosszú és erősen ajánlott a megnézésük!

Az app jelenleg még csak HTC Vive VR szemüveggel megy.

Az alkalmazás Steam store-ból ingyenesen elérhető, és a Google azt ígéri, hogy 2017-ben több platformra is meg fog jelenni.

0 Komment

Szólj hozzá...