A Google Expeditions már nyitott mindenki számára

A Google Expeditions már nyitott mindenki számára

A Google Expeditions eddig csak a kiválasztott iskoláknak volt elérhető, most már ingyenesen bárki letöltheti.

„Az alkalmazás mától elérhető Androidra és hamarosan iPhone és iPad-re is.” nemrég nyilatkozta a vállalat.

Az alkalmazást használhatjuk tanárként vagy diákként is. Tanárként válasszuk a „Lead” vagy a „Be guide” opciót, míg diákként a „Follow” vagy a „Be an explorer”-t.

A tanárnézet, amelynek célja, hogy telefonon vagy tableten is tudd használni VR készülék nélkül, megmutatja, éppen mit néznek a diákok és információkat nyújt a helyzetükről valamint kérdéseket és válaszokat javasol. Hotspot-ot is ajánl, amit a tanár tud kijelölni.

Mivel a tanárok nem viselnek VR készüléket, így ők könnyen irányíthatják a diákokat az „élményben” miközben szemelőt is tarthatja az osztályát.

A tanulónézet, úgy alakították ki, hogy azt egy mobil alapú VR készüléken keresztül tudod nézni, mint például egy Deepoon V3-al, ami 360°-os nézetet biztosít. Amikor a tanár kijelöl egy hotspot-ot, a diákok egy nyilat látnak, amely megmutatja, a diákoknak merre fordítsák a fejüket, hogy azt lássák amit a tanár szeretne.

A megnézhető úticélok között vannak természetbeli helyek, egyetemek, állatkertek, meg lehet tekinteni a holdat és a marsot, vagy akár az emberi szív belsejét is. A kísérő leírások és mintakérdéseket különböző korosztályokhoz alakították ki.

Google-nek köszönhetően, már egymillió diák 11 országban részesült már a Google Expeditions élményében az iskolájukban, egy béta program keretében, amihez a Google a szükséges eszközöket és képzéseket ingyen adta.

A szív úticélt például idősebb diákoknak tervezték.

A hold felszíne

A 360°-os fotók nagy felbontásúak, élesek és tiszták. A holdról és a marsról készült képeket a NASA-tól kapták.

Csak állóképek érhetőek el egyelőre, hogy csökkentsék a szükséges sávszélességet. Kisebb torlódás alakulhat, ki ha egyszerre 30 diák szeretné letölteni a helyi hálózatról ugyanazt a nagyfelbontású 360°-os videót.

Az alkalmazás ingyenes, és bárki egy tablettel, és néhány VR szemüveggel és Android telefonnal használni tudja. Érdekes eszköz lehet főiskolai toborzóknak vagy akár jó szórakozást nyújthat egy öregek otthonában lakóknak is.

A szabadságszobor is az egyik úticélok között van.

Az egyénileg készíthető expedíciók, jelenleg csak egy kézzel készített 360°-os képből állhat, szóval az óra nem lenne túl hosszú.

Ezenkívül, egy iskola arra is tudja használni ezt a platformot, hogy egyszerűen és intuitív módon vezesse be a tanárokat és a diákokat a virtuális valóságba. Az app esetében nincs mozgási lehetőség a virtuális világba a diákok csak egyszerűen körbe tudnak nézni. Tehát nincs olyan kiegészítő amit meg kellene tanulni beállítani, és ezáltal az úgynevezett „mozgási betegség” is minimálisra van csökkentve.

Egy magával ragadó nézet, az egyik tengeri úti célnál.

Ha kiszeretnéd próbálni az alkalmazást, de nincs senki körülötted aki „tanárként” irányítana, van egy 360°-os bemutató videó, hogy hogyan folyik a tantermekben az Expeditions. Mikor letöltöttem az első két percben a videóban csak a tanár hangját hallottam, de 360°-os kísérő képet nem, de aztán egyszer csak bejött, amit a diákok is látnak.

Az iskolák nehezen tudják ezt elkezdeni, Best Buy ajánlata szerint egy Google Expeditions felszerelés az összes szükséges eszközzel 30 diákra és egy tanárra 9,999$. Ami tartalmaz 30 Mattel View-Master készüléket, 30 Android telefont amin fut az alkalmazás, egy Insignia tabletet, routert, 3 gyorstöltőt és egy táskát amiben elfér az egész.

A View-Master 20-30$ körül kapható, a tablet 70-110$ között, a konfigurációtól függően durván ez 750$, tehát a maradékot a 30db Andorid okostelefon teszi ki, ami a legdrágább az egész összeállításból. Az iskolák talán képesek lennének olcsóbb megoldásra is, ha szükséges egy kisebb számú tanulói csoportot hoznak létre, vagy ha a diákok behoznák a saját Androidos készülékeiket.

Tekintsd meg Google Ecpeditions bemutató videóját is:

Forrás: www.hypergridbusiness.com

0 Komment

Szólj hozzá...