A jelenlegi legrealisztikusabb kézanimációs rendszer a Lone Echo VR játékban

A jelenlegi legrealisztikusabb kézanimációs rendszer a Lone Echo VR játékban

A Lone Echo, Ready At Dawn's egy közelgő az űrben játszódó VR játék, amely egy fizikai alapra fejlesztett virtuális mozgás rendszeren alapszik zéró gravitációs környezetben. A GDC-n bemutatott videó kiemeli azt az animációs rendszert, mely segítségével nagyon realisztikusan lehet látni a virtuális világ környezetében a fogás vagy a kezek helyzetét különböző felületeken és helyzetekben.

 

A játék egy first-person típusú sci-fi akciójáték, melyet Oculus Rift VR Szemüvegre készítenek és szükséges lesz hozzá egy Touch kontroller is. Játszható lesz single és multi player módban is! A játék kiemelten odafigyel a fizikai környezetben lévő mozgásra, lenyűgözően láthatóak benne a kezek és maximálisan kihasználja az Oculus VR mozgásérzékelő kontroller erősségeit.

A következő videóban megnézhetitek, hogy a játék fejlesztői valós az ISS-en dolgozó asztronauták által készített felvételeket vettek alapul a mozgás animációinak a kialakításához, egyúttal egy korai prototípusát és a jelenlegi verzióját is láthatjátok a rendszernek.

A súlytalanságban való mozgás bemutatására ideálisak a jelenlegi VR mozgáskövetési rendszerek, hiszen az asztronauták is ilyen környezetben elsősorban a kezükkel hajtják magukat a lábuk használata helyett.

A rendszer az űrben mozgó fizikai tárgyakkal még nem működik olyan szépen, mint a fixen rögzítettekkel, ezért ennek a javítása a következő lépés a fejlesztésben!

 

Ha mélyebben elszeretnél merülni a rendszerben, akkor a  teljes prezentációt, melyet a játék vezető fejlesztője Jacob Copenhaver előadott a GDC-n ide kattintva le tudod tölteni!

Neked ajánljuk

0 Komment

Szólj hozzá...