A kezeid kontrollerek lehetnek a virtuális világban a Leap Motion segítségével

A kezeid kontrollerek lehetnek a virtuális világban a Leap Motion segítségével

A Leap Motion egy új frissítést kapott, mely az Interaction Engine 1.0 és ennek a segítségével, a saját kezeiddel interakcióba tudsz lépni a VR világában lévő tárgyakkal.

Mi is az a Leap Motion?

A cég a piactól eltérő módon próbálja fejleszteni a virtuális világban lévő interakció lehetőségét. A legtöbb mérnöki csoport kontrollereket készít, viszont a Leap Motion egy olyan infrafény kibocsátására alkalmas szenzort fejleszt, amely az előtte lévő területet 180 fokban le tudja tapogatni. A Leap Motion szenzorát a VR szemüveghez kell csatlakoztatni és az API segítségével renderel egy digitális verziót a felhasználó kezeiről, mely segítségével kölcsönhatásba lehet lépni a virtuális világgal.

Az Interaction Engine lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a virtuális valóságban lévő objektumokat megérintse vagy megragadhassa. A Leap Motion mérnökeinek kihívást jelent az, hogy hogyan kell kezelni a virtuális világ határtalanságát, az-az a benne lévő objektumok hogyan viselkedjenek, hiszen ezek nem léteznek a való világban.

Természetesen a VR világában lévő tárgyakat kódolni kell, és beléjük kell írni azt, hogy hogyan viselkedjenek bizonyos körülmények között. Az egyik érdekessége a VR fejlesztésnek az, hogy egy új világot kell létrehozni, ahol a környezetet és a fizikai reakciókat is a programozóknak kell megírniuk.

A Leap Motion marketing igazgatója Rachel Sibley szerint: „Lehet, hogy a világ legtökéletesebb követésével rendelkezel, de ha nincs fizikai törvény a VR világban, semmi sem fog természetesnek tűnni, semmi sem lesz kellemes, mágikus vagy intuitív.”

A Leap Motion már a következős generációs szenzorjait fejleszti a mobil eszközökre fókuszálva.

Neked ajánljuk

0 Komment

Szólj hozzá...