A Samsung bejelentette az új Gear VR-t, melyhez jár mozgásérzékelős kontroller is #MWC2017

A Samsung bejelentette az új Gear VR-t, melyhez jár mozgásérzékelős kontroller is #MWC2017

A 2017-es barcelonai Mobil Word Congress-en a Samsung bejelentette az új Samsung Gear VR-t, melyhez már járni fog a csomagban egy mozgásérzékelős kontroller is, amelyhez 70 játékot már fejlesztenek!

Már régóta várjuk, hogy mi lehet a válasza a Samsungnak a Google Daydream View rendszerére, erre előrukkolt a saját megoldásával, amely hasonlít a Google megoldásához. Az új Gear VR kontrollerrel interakcióba tudsz lépni a tárgyakkal a virtuális világban egy új intuitív módon. A kontroller lévő touchpad segítségével navigálni tudsz majd a kedvenc videóid között vagy új típusú játékokkal tudsz játszani. Van rajta egy külön ravasz is, mely segítségével kiválasztani, megfogni, célozni és lőni tudsz majd.

Samsung Gear VR Kontroller

A design egykezes használathoz lett kialakítva, és integrálva van benne a home, hangerő és vissza gomb is, mely segítségével gyorsan tudsz a változatos tartalmak között navigálni. A Samsung Gear VR kontroller kettő darab AAA típusú elemmel fog működni, mely a Samsung állítása szerint napi 2 órás használat mellett 40 napig fogja bírni az eszközben.

Több mint 70 Samsung Gear VR kontrolleres játék jön

Az új bemeneti eszközzel a Samsung bejelentette, hogy több mint 70 db kontrolleres játék már fejlesztés alatt áll és a már meglévő toucpados alkalmazások is kompatibilisek lesznek az új kontrollerrel. Ami azt jelenti, hogy további 550 már meglévő Gear VR app is csatlakozni fog azon appok táborához, melyek működni fognak a kontrollerrel.

Új Samsung Gear VR Szemüveg

A kontroller mellett egy új VR Szemüveget is bejelentett a Samsung. Az eszköz immár 42mm-es lencsékkel és 101 fokos FOV-val (Field of View - Látószög) fog rendelkezni, mely hatalmas előrelépés az elődjeihez képest. Az eszközbe már bele fognak építeni egy fejlesztett torzítás korrekciós technikát is, mely minimalizálni fogja a rosszullétet (ha az ember hajlamos rá) a virtuális világban. A Gear VR támogatni fogja a micro és a Type-C típusú USB csatlakozókat is, mert a gyári dobozban lesz hozzá egy konverter. Ezen felül lesz a VR headseten egy tartó is a kontrollernek, amely segítségével kényelmesebben el lehet pakolni azt, így véletlenül se fog otthon maradni, ha magaddal viszed a szemüveged. Az új Samsung Gear VR kompatibilis lesz a Samsung S6, S6 edge, S6 edge+, Note5, S7, S7 edge és a március végén érkező S8 és S8 edge típusú telefonokkal.

Samsung Gear VR Kontroller

A jelenlegi Samsung Gear VR tulajdonosok megnyugodhatnak, mert az új kontrollert külön is meglehet majd vásárolni. Sajnos az új eszközökről további információt nem árult el a Samsung, de a március 29-i Samsung Unpacked rendezvényen biztos többet tudhatunk meg róluk!

Neked ajánljuk

2 Komment

Szólj hozzá...
VRAVITY

VRAVITY

Sajnos még nincs információnk ezzel kapcsolatban, de amint lesz írunk róla! :)

valánszki Boglárka

valánszki Boglárka

Mennyibe kerül?

Szólj hozzá...