A virtuális valóság elfogja hozni a fitnesz programokat az otthonunkba

A virtuális valóság elfogja hozni a fitnesz programokat az otthonunkba

Ma a virtuális valóság iparág főleg a játékokra és a szórakoztatásra fókuszál. De a kutatások szerint a viselhető technológiai bumm áttudja formálni a jövőbeni edzéstípusokat is.

Egy új brit tanulmány szerint amelyet a nonprofit egészségügyi szervezet az ukactive és a fitnesz eszközök kereskedelmével is foglalkozó Argos készített, hogy a VR lehetővé fogja tenni, hogy 10 éven belül virtuális fitnesz oktatókkal edzhessünk a nappalinkban.

A tanulmányban 1079 fitnesz rajongót kérdeztek meg, és ez alapján azt sugallják, hogy 2026-ra már a kedvenc sportolónkkal edzhetünk otthon, és az edzések is a saját DNS kódunkhoz lesznek igazítva. E mellett már okos ruhákat is hordani fogunk, melyek minden egyes mozdulatunkat követni fogják.

A következők a legfontosabb megállapítások a tanulmányból:

Több mint a válaszadók fele (57%) azt várja, hogy a virtuális személyi edzők a képernyőnkön lehetővé teszik az élő edzéseket az edzővel a saját nappalinkban, a kétharmada a válaszadóknak (66%) abban hisz, hogy ez az új technológia lehetővé teszi nekünk, hogy fittebbé váljunk úgy, hogy erős kapcsolatot épít ki a konditerem és a mindennapi életünk között.

Öt emberből egy úgy gondolja, hogy a jövőben a virtuális valóság lehetőséget ad arra, hogy együtt edzhessen a kedvenc atlétájával vagy sportolójával.

Az emberek egyötöde (22%) gondolja úgy, hogy a viselhető technológia fontos szerepet fog játszani a jövőbeli fitnesz kultúrában. Kettőből egy kitöltő úgy gondolja, hogy az edzései alapjául fognak szolgálni azok az adatok, melyeket az okos eszközökből lehet majd kinyerni, 40%-uk úgy gondolja, hogy ezek az adatok a saját okos ruhájukból lesznek kinyerve.

Közel 10 emberből 7 (66%) embernek a fittség megtartása az edzőteremben való edzést jelenti. Ez által a jövőben az edzőtermeknek fontos lesz, az új technológiák bevezetése.

2026-ra a kitöltők úgy gondolják, hogy az edzőtermekben a legújabb innovatív technológiák is megtalálhatóak lesznek, mint például az anti-gravitációs edző szobák, vagy olyan stúdiók lesznek kialakítva, ahol különböző időjárási mintákat szimulálnak a gépek, és olyan eszközök is lesznek amik elhitetik az izmokkal, hogy épp dolgoznak.

A felmérésről:

2016 júliusában végezték el a felmérést brit fitnesz rajongók között, és a nemzetközi fitnesz napon, szeptember 7-én lett publikálva.

 

0 Komment

Szólj hozzá...