A virtuális valóságon keresztül megnézheted a világot egy fogyatékkal élő fiatal szemével

A virtuális valóságon keresztül megnézheted a világot egy fogyatékkal élő fiatal szemével

Mint tudjuk, a virtuális valóságnak csak a képzelet szab határt, lehet játékra és oktatásra is használni. Ebben a posztban egy olyan applikációról írunk, melynek az a célja, hogy empátiát építsen ki a nézőben.

Bemutatjuk a Making it Accesible-t

Az applikáció demonstrálja azt, hogy azok a gyerekek, akik autisták, esetleg testi vagy hallási fogyatékkal rendelkeznek, hogyan is élhetnek át bizonyos szituációkat.

Lion Zuckerman az Edge-MT társalapítója a következőt nyilatkozta: "A virtuális valóság a legjobb módja annak, hogy kiváltsa az empátiát és a szolidaritást. Ezért a vállalat úgy döntött, hogy kiemeli azokat a korlátozásokat, melyekkel egy fogyatékkal rendelkező gyereknek vagy fiatalnak szembesülnie kell az élet során."

Az app bizonyos szimulációkba helyezi bele a nézőt, ami egy parkban előfordulhat, és átélheti azokat egy fogyatékkal élő fiatal bőrébe bújva.

A "The Making it Accessible" megnézéséhez VR szemüveg szükséges és ingyenes letölthető Google Playről vagy az iTunesról.

Az alkalmazást az Edge-MT fejlesztette, mely egy VR/AR cég Izraelből és a következő intézmények támogatták: JDC-Ashalim, Izraeli Oktatási Minisztérium, Izraeli Szociális Minisztérium, Shalem alapítvány, Izrael Nemzeti Biztosítási Intézet, Izraeli Ifjusági mozgalmak tanácsa, Izraeli Elwyn kutató intézet. 

0 Komment

Szólj hozzá...