APPéntek: Apnea VR játék teszt

APPéntek: Apnea VR játék teszt

A héten egy olyan alkalmazást hoztam nektek, amely nemrég vált elérhetővé Androidra is, mert eddig csak az Ocolus Store-ból lehetett csak letölteni. Ez az alkalmazás nem más, mint az Apnea VR. De előre szólók, ahhoz hogy ki tudd velünk próbálni ezt a fergetegesen jó alkalmazást be kell szerezned egy Mocute VR Mini kontrollert. Na de térjünk is a lényegre, hogy miről is szól ez az app, ami lényegében egy megtörtént eseményt dolgoz fel.

1968 május 22-én egy amerikai tengeralattjáró a USS Scorpion (SSN-589) egyszer csak eltűnt az Atlanti óceánon és senki se tudja hogy mi történhetett vele. A hidegháború kellős közepén vagyunk, hát ki más indulhatott volna meg a megkeresésére, mint a Szovjetek. 1968. május 23-án egy szovjet mélytengeri búvárt oda is küldtek, azzal a küldetéssel, hogy találja meg az elveszett tengeralattjárót az amerikaiak előtt, mivel az értékes rakományt tartalmaz. Ez a rakomány nem más volt, mint az MK48 nukleáris torpedó korai prototípusa.

Úgy gondolom, ebből már mindenki gondolhatja, hogy a játékban mi leszünk az a búvár, akinek feladata lesz megtalálni a nukleáris torpedót. A mélységben veszélyek lesnek ránk, és még a pontos helyét se ismerjük a tengeralattjárónak. A játékhoz szükséges lesz egy adag kitartás és találékonyság is. Szerencsére nem tervezték rövidre a játékot, akár egy napot is el tudunk vele játszani mire végig tudjuk vinni. Még azzal is nehezítik a dolgot, hogy szintúgy fogy a levegőnk, mint egy búvárnak. Ráadásul kelleni fog a játékhoz egy BoboVR  Z4 –es VR Szemüveg is. Hogy miért is? Mert muszáj lesz odafigyelnünk a térbeli zajokra is, nehogy felébresszünk egy mélytengeri szörnyet, szóval nem elhanyagolható egy szuper füles a játékhoz. Sajnos csak a demo verzió ingyenes, de a további játékrészért is mindössze 990Ft-ot kérnek.

Egyszóval, egy igen ütős és nagyon látványos játékot hoztak össze. A nehézségi foka még majdhogynem rajtam is kifogott. Ha valaki ezt végig viszi, jelezze nekünk milyen volt, nekem nagyon sok időmbe tellett mire a végére értem.

Tekints meg a bemutató videót is:

A demó applikáció ingyenesen letölthető Androidra! A teszt közben a BoboVR Z4 VR Szemüvegünket és a Mocute Mini VR Kontrollerünket használtam.


Használhatóság:

VR élmény:

Megjelenés:


0 Komment

Szólj hozzá...