Az amerikai hadsereg már használja a "Taktikai AR-t" a harcmezőn

Az amerikai hadsereg már használja a "Taktikai AR-t" a harcmezőn

Ha túlélésről van szó, akkor az Egyesült Államok hadserege rengeteget költ a fejlesztésekre és a katonák felszerelésére. Az USA hadserege az egyik legkorszerűbb technikával van felszerelve, és eljött az ideje a kiterjesztett valóság (AR) alkalmazásának is, mely egy nagy lépés a jövő katonájának a megteremtése felé.

A hadsereg harcban már évek óta használja az AR egy egyszerűbb formáját, egy szimpla monokróm kijelzőn, melyet "Taktikai kiterjesztett valóságnak" (TAR) neveznek. Ezt a rendszert fejlesztették tovább kisméretű színes HD kijelzőkkel, melyek nagy mennyiségű valós idejű adatot tudnak megjeleníteni.

A TAR új rendszere hatékonyan képes az éjszakai látást növelni, topográfiai információkkal ellátni a szemüveg viselőjét és arra is képes, hogy a csapat tagjai egyszerre ugyanazt a képet / élő felvételt lássák. Az eszköz a GPS koordinátákat is meg tudja jeleníteni a képernyőn és akár egy térképen is tudja követni a baráti vagy az ellenséges megjelölt egységeket.

Attól nem kell félni, hogy a digitális kép kitakarja majd a katonák látómezőjét, mert maga a képernyő a szemöldök magasságában van és az eszköz a katonák sisakjára van felszerelve. Ez mellett a fegyveren is el van helyezve egy hő kamera, mely vezeték nélkül csatlakozik a TAR képernyőjéhez, így a fegyver is további adatokat biztosít a rendszernek.

És az eddigiek mellett milyen további előnyei vannak ennek a taktikai eszköznek? 

  • A katonáknak nem kell már a zsebükbe nyúlnia a GPS készülékükért.
  • A célpontot külön meg lehet jelenítetni a képernyőn, amely nem csak a képét mutatja meg a célpontnak, hanem a katonától való távolságot is.
  • A TAR osztott képernyővel is rendelkezik, így ha a puskán lévő kamera a katona mögé van tartva, akkor a felhasználó nem csak az előtte lévő dolgokat látja a saját szemével, hanem a TAR képernyőjén a háta mögött lévő eseményeket is tudja követni.

Az Amerikaiak bíznak benne, hogy a továbbfejlesztett TAR rendszer életeket menthet meg.

Neked ajánljuk

0 Komment

Szólj hozzá...