Az Intel "Project Alloy" All-in-one VR Szemüveg prototípusa fejlesztéseket kapott

Az Intel "Project Alloy" All-in-one VR Szemüveg prototípusa fejlesztéseket kapott

Az Intel "Project Alloy" koncepciója egy nyílt platformú VR Szemüveget foglal magába, mely azoknak a cégeknek segít, akik fejlett all-in-one VR Szemüvegeket szeretnének gyártani. Maga a headset, még mindig fejlesztés alatt áll. Íme, pár újdonság, amely az Intel következő verziós VR Szemüveg prototípusában benne lesz.

A Project Alloy nem csak egy sima VR Szemüveg.

A szemüveg nem csak szenzorokkal rendelkezik, hogy egy külső érzékelő felvegye a mozgást, az eszközben egy x86 utasításkészlet-architektúrával rendelkező számítógépekben is futó Intel processzor van. Valójában, ha a szemüvegre rákötsz egy monitort, akkor ott a Windows 10 asztalt fogod látni!

Az egész projekt egy referencia platformon alapszik, és az Intel célja az, hogy a különböző cégek érdekeltek legyenek hasonló szemüvegek építésében, és megsegíti őket azzal, hogy egy alap kiinduló pontot biztosít nekik. Természetesen az Intel a saját termékeit és chipjeit szeretné gyártani a külső gyártók által készített Project Alloy alapú VR Szemüvegekbe. A rendszer még mindig fejlesztés alatt van, és várhatóan már ebben az évben végleges lesz.

Bizonyos szemszögből ez a virtuális szemüveg lenyűgöző, melyről már pár szóban itt írtam.

Számítógépes látás

Az új prototípusban már a következő generációs RealSense kamera foglal majd jogos helyet, amelyet az új Movidious chip fog meghajtani. Ennek a kettő technológiának a kombinációja sokkal jobb mély érzékelést biztosít. Ezért igen jó lesz majd a szemüveg kevert valóság (mixed reality) kapacitása, amely által valós tárgyakat tud beemelni a szemüveg a virtuális világba.

Látószög (FOV)

Sajnos a prototípusról nincsenek írásos információk, hogy mekkora látószöggel rendelkezhet, de akik próbálták azt nyilatkozták, hogy körülbelül akkora lehet neki, mint a HTC Vive VR Szemüvegnek, mely 110 fok. Na, ezen még fejlesztettek egy picit, és az új prototípus is Fresnel lencsékkel fog rendelkezni.

Energiatakarékosabb CPU és fejlesztett integrált grafika

Az új Project Alloy VR Szemüveg az Intel legutolsó processzorával a "Kaby Lake"-el lesz felszerelve. Az új chippek sokkal gyorsabbak és jobb energetikai hatékonysággal működnek, mint az elődjei. Ez nagyon fontos szempont egy all-in-one headsetnél, hiszen akkumulátorral működik. A grafikus számítás is fejlődött, mely szintén nagyon fontos egy ilyen VR Szemüvegnél, hiszen itt az eszközt meghajtó gép magába a szemüvegbe van beleépítve és nem egy külső PC hajtja meg.

A Project Alloy egy nagyon jó lehetőség a gyártóknak, és az új prototípusba rakott fejlesztések is eléggé jól hangzanak. Szerintem kényelmes megoldás, hogy egy eszközbe van minden beleépítve, hiszen tele van tömve szenzorokkal (10 különböző) és úgymond egy PC is el van helyezve benne, és ennek ellenére eléggé kompakt. De még mindig túl nagy és nehéz, hogy hosszútávon kényelmesen lehessen használni. Viszont nagyon izgalmas dolgok születhetnek a Project Alloyból!

0 Komment

Szólj hozzá...