Barangold be a történelmet a virtuális valóságban

Barangold be a történelmet a virtuális valóságban

A Google több mint 50, a világ legnagyobb vezető természettudományi múzeumával állt össze annak érdekében, hogy virtuális történelmi túrákat és interaktív sztorikat tudjon készíteni 360 fokos fotók és videók formájában.

A Google Arts & Culture applikáció elérhető Androidon és iOS-en és azok a felhasználók akik rendelkeznek VR szemüveggel áttudják élni azt a fantasztikus élményt a fotelből, amelyet ezek a virtuális túrák biztosítanak.

A Google Kulturális Intézet igazgatója, Amit Sood a blogján a következőt nyilatkozta: "Azt akartuk, hogy egy pillanatra átélhesd, hogy ezek a kolosszális élőlények valójában hogy néztek ki. Ezért együttműködtünk ökológusokkal, paleontológusokkal és biológusokkal, hogy virtuális bőrt és húst tudjunk tenni a már tartósított igazi csontokra. A szemek méretétől kezdve, az orr elhelyezkedéséig vagy a nyak hajlításától kezdve, a bőr textúrájáig és ráncain keresztül mindent nagyon lelkiismeretesen kreáltunk újra, és mindent jóváhagyott egy csapat tudós is."

Amellett, hogy az app VR élményt nyújt, a néző végig tudja lapozni az élet történelmét is. Meg tudja nézni annak az óriás lajhárnak az állkapcsát, ami Darwint elvezette az úttörő természetes szelekció elméletéhez. Fedezd fel, hogy mennyire változatos a természet, az oroszlán haltól kezdve a paradicsomlepkéig, vagy tudd meg, hogyan nézhettek ki az elődeink!

Az ingyenes természettudományi gyűjtemény a következő oldalon is elérhető: g.co/naturalhistory

0 Komment

Szólj hozzá...