Bemutatták az LG VR Szemüveg prototípusát a SteamVR-hez #GDC2017

Bemutatták az LG VR Szemüveg prototípusát a SteamVR-hez #GDC2017

Az LG az első cég a HTC után, amely a Valve által biztosított SteamVR követő technológiát és az OpenVR API-t használja, melynek hála az LG VR Szemüvegével is lehet a Steam alapú tartalmakat használni, mint a Vive-al. Az LG lépése a virtuális valóság világába már nem az első, hiszen már készítettek egy mobiltelefonnal használható VR Szemüveget, azonban a jelenlegi lépésével nem kisebb nagyágyú lett a konkurense, mint a HTC Vive.

Az LG kiemelte, hogy a VR Szemüveg csak egy prototípus

Várhatóan a végfelhasználói változat a design-ban vagy akár a szemüveg felszereltségében különbözni fog a prototípustól.

Jelenleg ezek az információk állnak rendelkezésre a szemüvegről:

  • Felbontás: 1440x1280 / szem
  • Kijelző típusa: OLED
  • PPI: 540
  • FOV (Field of view - Látószög): 110 fok
  • Képfrissítés: 90Hz
  • Lencse típusa: Konvex, nem Fresnel

Ergonómia és design

Az LG VR Szemüvege nagyon hasonlít egy Vive és PlayStation VR szerelem gyermekére, mely mindkettőből a legjobbat örökölte, sőt még tovább is fejlődött. Magát a  szemüveget, ha a fejpántot fejedre tetted akkor az arcod elé kell helyezni, úgy kell lecsukni, mint egy motoros bukósisaknak a plexijét. Amint a szemed előtt van a szemüveg, szépen a szemed elé tudod a síneken csúsztatni azt, hogy megtaláld a legkényelmesebb pozíciót.

A SteamVR Tracking szenzorok a prototípus esetében szépen a szemüvegbe simulnak és nem kis krátereket lehet látni a szenzorok helyénél, mint a Vive esetében, és egy kamerát is beszereltek az elejére.

Kijelző és a lencsék

Az LG VR Szemüveg nem Fresnel lencséket használt, mint a Vive illetve a hibrid lencséjű Rift.

A szemüvegbe egy OLED kijelző került, mely egy nagy panel és nem szemenként egy-egy kisebb panelt foglal magába, mint a Rift és a Vive esetében. Ez úgy hangzik, mintha az LG valamelyik okostelefon paneljét belerakta volna a VR Szemüvegbe, de vélhetően azért valamit kezdtek azzal a panellel, hogy VR kompatibilisebb legyen.

Kontroller

Az LG VR szemüveg rendszeréhez egy kontroller pár is tartozik, mely nagyon hasonlít a HTC Vive megoldásához. Személyes véleményem szerint azért sokkal jobban néz ki, mint a Vive megoldása. Egy kör alakú klikkelhető touchpaddal van ellátva, mely fölött kettő applikáció- és egy menü gomb helyezkedik el.

Sajnos arról nincs információ, hogy a virtuális valóság szemüveg mikor lesz elérhető a végfelhasználóknak is és milyen áron, de várhatóan az ára hasonló lesz a Vive VR szemüvegéhez.

A képek forrása a roadtovr.com.

Neked ajánljuk

0 Komment

Szólj hozzá...