Darabokra szedték a Playstation VR-t

Darabokra szedték a Playstation VR-t

Az iFixit csapata műtőasztalra helyezte az új Sony PlayStation VR-t és darabokra szedte nekünk!

A Sonynak már több évtizedes tapasztalata van hardverek tervezésében és gyártásában, és már rengeteg nem VR Szemüveget készítettek, ezért nem meglepő, hogy a Sony VR headsetje fel tudja venni a versenyt a többi high-end virtuális valóság szemüveggel, melyek a piacon jelenleg elérhetőek. Ami nagyon meglepő, hogy az iFixit állítása szerint, nagyon könnyen szétszerelhető az eszköz. A javíthatóságra egy 10-es skálán 8 pontot adtak, mely eggyel több mint az Oculus Rift és a HTC Vive esetében, viszont eggyel kevesebb a "modder barát" OSVR HDK 2-nél.

Az iFixit még a lencséket is kivette, de mivel a helyükre voltak ragasztva, ezért egy hőlégfúvót használtak, hogy fellazítsák a ragasztót. A hagyományos kupola alakú lencse helyett egy alacsony profilú Fresnel lencse található a szemüvegben, amely hozzá járul az extra súlyához a PSVR-nek. De az iFixit szerint ez meg is magyarázza azt, hogy miért nem tör meg időnként érdekesen a fény a lencséken úgy, mint a Vive és Rift esetében.

Megnézték közelről is a szemüvegben található OLED kijelzőt, mely egy darab 1080p felbontással rendelkező panel, melynek a felületén hatszögletű minta látható. Az iFixit szerint a kijelzőt a Samsung készítette, sőt a Samsung OLED kijelzői is tipikusan "PenTile" vagy gyémántos pixelekkel rendelkeznek, mint a legtöbb okos telefon paneljük.

Az iFixit ránézett a processzor egységre is, mely egy kicsi dobozka, amely segíti a kommunikációt a PSVR és a PS4 között. Ez az eszköz kezeli a térbeli hangzást és a "Social Screen" funkciót is, mely a TV kimenethez kell. Viszont nem javítja a PS4 VR megjelenítési teljesítményét. Az eszköz egyértelműen nagyon erős és igényli is a hűtést, melyet egy vaskos hűtőbordával oldottak meg. A hűtés alatt egy Marvell SoC található, mely képes feldolgozni a 4K videókat is, és magába foglal egy ARM-alapú négymagos CPU-t is.

A Sony dizájnja szerintem elképesztően jó, és a visszajelzések szerint nagyon kényelmes is az eszköz. Ez mind összefügg azzal, hogy a Sony kiemelten odafigyel a részletekre a gyártás során és minőségi hardware-t próbálnak mindig bemutatni. Köszönjük Sony!

A képek az iFixit oldaláról származnak és itt 21 lépésre szétbontva elolvashatod, hogyan szedték szét a PSVR szemüveget!

0 Komment

Szólj hozzá...