Elindult az első VR sebészeti hálózat

Elindult az első VR sebészeti hálózat

A kép forrása: GIBLIB

Megjelent egy új sebészeti VR videó platform, a GIBLIB, ami azt segíti elő, hogy az orvoshallgatók és orvosok egyaránt részt vehessenek a műtéten és képezzék magukat a virtuális valóság technológia segítségével.

A vállalt a 360fy nevű kamera gyártóval és LIVIT Now nevű videó stream hálózattal működik együtt, akiknek a segítségével már élőben közvetítették a világ első 360°-ban nézhető VR sérv műtétjét.

A sebész Dr. Shirin Towfigh egy Beverly Hills-i sérv szakorvos volt.

„Ez még csak a kezdet” mondta Towfigh a Hypergrid Businessnek.

Igaz a videók nem elérhetőek a nagy közönség számára, csak a regisztrált orvostanhallgatóknak, rezidenseknek és orvosok tudják megtekinteni azokat.

Tekintsd meg a promó videót is:

GIBLIB különböző szakterületű sebészeket gyűjtött össze, mint például transzplantációs sebész, szívsebész, általános sebész és urológus, hogy az élőben való közvetítést lehetővé tegyék. A vállalat azt szeretné, hogy világszerte együttműködhessen több neves sebésszel és egyetemmel, akik hozzájárulnának a 360°-os virtuális valóság élő műtéti videó közvetítéshez, mondta Towfigh.

Fényes jövő

Ez nem csak egy videó portál ami csak annyit nyújt hogy élőben 360°-ban lehet nézni a sebészeti beavatkozásokat.

Az amszterdami bázisú WeMakeVR virtuális valóság fejlesztő startup az MDLinking.com-mal karöltve futtatnak egy kommunikációs oldalt ami olyan szolgáltatást nyújt az orvosoknak, melyben kép a képben típusú virtuális valóság műtét videókat tudnak megtekinteni. 

Forrás: www.hypergridbusiness.com

0 Komment

Szólj hozzá...