Élő bejelentkezés a Facebookon 360 fokban

Élő bejelentkezés a Facebookon 360 fokban

A Facebookon való live streamlés egyre népszerűbb és most már a 360 fokos élő bejelentkezés is lehetséges! Ehhez természetesen egy hozzá megfelelő kamerára van szükséged és egy Facebook oldalra vagy profilra. Maga a 360 fokos streamelés procedúrája eléggé könnyű és ismerős lehet azoknak, akik már készítettek élő bejelentkezést a közösségi oldalon.

Live 360 kamerák

Jelenleg kevés 360 fokos kamera képes biztosítani az élő bejelentkezéshez szükséges feltételeket. De szerencsére azért van miből választani! Jelenleg az újonnan bejelentett Samsung Gear 360 (2017), Giroptic IO, Insta360, ALLie Camera, Z CAM S1 és a Nokia Ozo-ba van integrálva a Live 360 funckió, és így egyszerűbb velük az élő bejelentkezés.

A consumer verziók közül a Samsung Gear 360 (2017) kamerája a legjobb, hiszen már 4K felvételekre is képes és iPhone-al is kompatibilis.

Live 360 térbeli hangzás

A 360 fokos élő videók nagyon jó eszközök lehetnek arra, hogy egy VR szemüvegben a helyszínre tudjunk teleportálni, viszont a 360-as térbeli hangzás még egy extra élményt tud nyújtani, és az immerziót nagyon meg tudja növelni. Így sokkal valóságosabb lesz az élő közvetítés, mert olyan érzése lesz a nézőnek, mintha a helyszínre csöppent a VR segítségével. A Live 360 bejelentésével a Facebook arról is nyilatkozott, hogy az olyan Live 360-ra képes kamerák melyekben integrálva van a térbeli hangzás felvételének a tudása, hamarosan érkeznek. Ha a 360 fokos kamerád nem is bírja felvenni a térbeli hangzást, de van egy olyan mikrofonod, mely fel tudja venni azt, nem kell aggódnod, mert a Facebook hamarosan erre is nyújtani fog egy megoldást!

Így használd a Live 360-at

Ha a fentebbi listából valamelyik kamerával rendelkezel, akkor egyszerű dolgod van, mert azokba integrálva van a Live 360 funkciója. Azonban ha a 360-as kamerád nem találod meg a fenti listában, akkor ide kattintva az általános streaming szoftvert tudod használni a 360 fokos élő bejelentkezésedhez!

Ennek a menete a következő:

  1. Látogasd meg a fb.com/live/create oldalt
  2. Kattints a "Élő adás létrehozása" gombra
  3. Pipáld ki a "This live stream is a 360 video" boxot
  4. Válaszd ki, hogy hol szeretnél streamelni (pl.: üzenőfaladon, általad kezelt oldalon vagy egy csoportban)
  5. Írd be az RTMP Server URL-t és a Stream kulcsot a 360 kamera appodba vagy a stream szoftveredbe, hogy az előnézetet megtudd nézni Facebookon
  6. Irány a Live 360-as adás!

Neked ajánljuk

0 Komment

Szólj hozzá...