A Google legújabb VR platformja a Daydream

A Google legújabb VR platformja a Daydream

A Google bejelentette az éves fejlesztői konferencián, az új operációs rendszerét a virtuális valóságra, ami az új Android rendszerű telefonokon fog futni.

A platformot Daydream-nek fogják hívni, és több funkciója hasonlítani fog a Samsung Gear VR platformjára, beleértve a virtuális környezetet, ami lehetővé teszi, hogy úgy váltson a felhasználó a játékok között, hogy ki kellene vennie a készüléket a headsetből.

Clay Bavor szerint, aki a virtuális valóságért felelős a Google-nál, a felhasználók több mint 50 millió Cardboard alkalmazást telepítettek több millió Cardboard kompatibilis készülékre.

„De van egy határ mi mindent tudsz csinálni, mennyire lesz magával ragadó egy élmény amit létre tudsz hozni…olyan telefonokkal, amelyek tényleg csak telefonnak való” – mondta.

Ősztől már elérhető.

A Daydream magas minőségű szenzorokat, olyan kijelzőt, ami minimálisra csökkenti az elmosódást és erős processzort igényel a telefonba a zavartalan működésért.

Daydream alkalmazás kompatibilis lesz az Android N VR módjával, ami a virtuális valóság tartalmakhoz lesz optimalizálva egy 20 ezredmásodperces késleltetéssel a jobb felhasználói élmény miatt. Az Andorid N a következő operációs rendszere az Androidoknak.

„Ezek a fejlesztések képzik a magját az új Android N-nek”- mondta. „Az egész ökoszisztéma javára. Lesz egy csomó Daydream kész telefon.”

Samsung, HTC, LG, Huawei, ZTE, Alcatel, Xiaomi, mindnek lesz Daydream kész telefonja és a legtöbbjük már ősszel elérhető lesz.

A Google továbbá utalt a szabványosított headsetekre, és folyamatosan egyeztetnek a gyártókkal, hogy gyártásba hozzák őket – szintén ősztől.

Vannak új hardware jellemzők is, mint például több nyomógomb a headseteken és egy mozgás érzékelővel ellátott kontroller nagyon egyszerű dizájnnal és csak két gombbal.

A Google play-en létrehoznak egy oldalt, amelyen csak a virtuális alkalmazások szerepelnek. Ilyenek alkalmazások lesznek a Netflix, Hulu, The New York Times, a Wall Street Journal, USA Today, CNN, az NBA, MLB, Lionsgate és az HBO Now.

„Képes leszel rá úgy tapasztalni a világ eseményeit mintha te is ott lennél abban a pillanatban.” – mondta Bavor

Több tucat IMAX film elérhető lesz csak úgy, mint a Google Phones, Google Movies és a Google Streetview is. A Youttube-ot szintúgy újraépítik a virtuális tartalmaknak megfelelően, beépítenek egy hangvezérlést az alkalmazáshoz és térbeli hangzást a videóknak.

Továbbá, a Google együttműködik számos fejlesztővel, hogy a játékok is kihasználhassák az újításokat.

A fejlesztői előnézet már elérhető.

A teljes előadás itt található:

De megtekintheted 360°-ban is:

Forrás: www.hypergridbusiness.com

0 Komment

Szólj hozzá...