Mindent amit tudnod kell az új Google VR Headsetről, a Daydream View-ről

Mindent amit tudnod kell az új Google VR Headsetről, a Daydream View-ről

Összegyűjtöttük azokat az információkat, amiket tudnod kell az új október 4-én bejelentett Google által fejlesztett Daydream View szemüvegről! A Google célja az új szemüvegével az, hogy tömegesen elterjessze a komfortos és egyszerű mobil VR rendszert, elérhető áron.

Vezeték nélküli

Ahogy a nálunk megtalálható VR szemüvegek nagy részét, a Daydream Viewet is a telefonod fogja meghajtani. Elvileg csak Daydream ready és kompatibilis telefonokkal fog működni a szemüveg, de véleményünk szerint bármilyen VR kompatibilis telefont tudsz használni a Google új szemüvegével, hiszen semmilyen aktív elektronikai berendezés nincs benne! Csak bele kell tenned a telefonod és a készüléked lesz a képernyő, és a hardwere elvégezni a szükséges számításokat, melyek a virtuális valóság üzemeltetéséhez kellenek.

Ellentétben a Gear VR készülékkel, itt nem kell USB-vel csatlakoztatni a telefonod a szemüveghez. Egy NFC modul van benne, és ha a telefonodat a kijelölt helyre raktad akkor az NFC miatt automatikusan el fog indulni a Daydream VR platformja. Csukd be a szemüveg fedelét és el is kezdheted az utazást a virtuális valóságban! A készülék automatikusan összehangolja a kijelzőt, így nem kell többet bajlódni azzal, hogy tökéletesen középen legyen a telefon, mint a többi VR szemüveg esetében. Ezt úgy oldották meg, hogy a szemüveg közepén van kettő fekete gömb, amely közvetlenül hozzáér a telefon képernyőjéhez, mely érzékeli ezt és a gömbök alapján betudja kalibrálni a telefon elhelyezkedését. Ebben az esetben az se baj, hogy ha picit ferdén sikerült bele helyezni a telefonodat, az applikáció korrigálni fogja a képet!

Kontroller

A Google szerint a VR élmény kiteljesedéséhez hozzá tud segíteni egy vezeték nélküli kontroller. Sokkal jobb megoldás, hiszen ezzel már lehetőséget tud biztosítani a technológia ahhoz, hogy a kezeddel interakcióba tudj lépni a virtuális valóságban lévő tárgyakkal. Azoknak akik folyamatosan elhagyják a távirányítójukat a lakásban a Google egy nagyon egyszerű megoldással állt elő. A Daydream Viewben az elülső lehajtható panel belsejében van egy kis tároló rész, ahova bele lehet dugni a távirányítót, így biztos nem fogod elhagyni!

A Google vezeték nélküli kontrollerért USB Type-C csatlakozóval tudod tölteni és körülbelül 10 órát bír az akkumulátora használat mellett. Van rajta egy klikkelhető trackpad, egy kiválasztó gomb, egy home gomb és az oldalán található egy hangerő szabályozó is. Az összes Daydream View headsethez járni fog a konroller.

Dizájn

A Google az előző széráis VR szemüvegét, a Cardboardot vette alapul a dizájn megalkotása során, csak "felturbósította" azt. Sokkal jobb anyagokból készült, mint a karton papírból előállított Cardboard szemüveg és a lencse is immár nem 60 fokos FOV-val, hanem 90 körülivel rendelkezik!

A Google divatcégekkel dolgozott együtt, hogy egy olyan légáteresztő mikroszálas anyagból tudja elkészíteni a szemüveget, ami finoman illeszkedik az arcodhoz. A teljes VR szemüveget ez az anyag borítja, és ezért úgy néz ki, mintha egy Jóga nadrágot vennél fel a fejedre. Cserébe az előzetes visszajelzések szerint nagyon kényelmes és pihe-puha! A szemüveg 30%-kal könnyebb, mint a Gear VR (körülbelül 200 gramm) és szemüveggel is lehet használni.

Mivel ennyire könnyű, nem szükséges, hogy három ponton rögzítse a fejeden a fejpánt az eszközt. Azok, akik kipróbálták azt mondták, hogy nagyon kényelmes az arcon, de mivel csak két ponton rögzíti a fejpánt a szemüveget a fejeden, így sokkal jobban meg kell húzni annak érdekében, hogy a helyén maradjon a Daydream View. Bár az arcon lévő nyomás nagyobb, mint a többi VR szemüveg esetében, de a belső habos anyagnak hála sokkal kényelmesebb, közel olyan érzés, mintha egy pár sí szemüveget viselnél.

A Google három színkombinációt jelentett be, melyek a következő fedőnevekkel rendelkeznek slate (sötét szürke), snow (fehér) és crimson (bíbor). 

Szerencsére a higiéniára is odafigyeltek a tervezés során, ezért a teljes belső habos anyagú részt, mely az arcodnál van, ki lehet venni és kézzel kimosni, vagy ki is lehet cserélni.

0 Komment

Szólj hozzá...