PC sem kell az Intel egyedi All-in-one VR-headsetjéhez

PC sem kell az Intel egyedi All-in-one VR-headsetjéhez

A tech óriás Intel bejelentette az első vezetéknélküli headsetjét, amihez nem kell PC vagy okostelefon. "Project Alloy"-nak nevezték el és az új eszköznek beépített processzora, kamerája és akkumlátora van. Az All-in-one headsetekre jellemzően sokkal szabadabban lehet vele mozogni, mert semmilyen kábelt nem kell magaddal vinned, mint például a HTC VIVE esetében.

A Project Alloy kamerája segítségével a felhasználó a való életben lévő tárgyakat és embereket is tudja látni, ezért kombinálni tudja a virtuális- (VR) és kiterjesztett (AR, például PokemonGO) valóságot egyetlen új élménybe, melyet egyesített valóságnak (Merged Reality - MR) hívnak.

A VR szemüveg esetében nem kell külső érzékelőket és kamerákat felállítani egy szobában, melynek a zónáján belül mozoghatsz, mert minden ehhez szükséges eszközt beleépítettek a szemüvegbe. A felhasználó a saját kezeit is tudja használni és kapcsolatba tud lépni virtuális és valós eszközökkel is!

Az Intel lépett egy nagyott a Project Alloy esetében, mert az egész 2017 őszétől nyílt forráskódú lesz, így bárki használhatja az általuk gyártott hardvert, hogy saját eszközt készítsen. Szintén Windows 10-es PC-re is elérhető lesz jövőre.

0 Komment

Szólj hozzá...