Rajzolj a levegőbe a kiterjesztett valóság és a HoloDoodle HoloLens App segítségével

Rajzolj a levegőbe a kiterjesztett valóság és a HoloDoodle HoloLens App segítségével

A CapitolaVR létrehozott egy "rapid prototípus" stratégiát. A fejlesztőik a munkaidejük 20-30%-át saját VR vagy AR ötleteik kifejlesztésére fordíthatják. Minden héten egy csapat prezentálja a saját munkájukat és a visszajelzések alapján döntik el, hogy a prototípust továbbfejlesztik-e vagy nem. Így született meg a HoloDoodle prototípusa is!

Több módot próbáltak ki azzal kapcsolatban, hogy a kezek interakcióba tudjanak lépni a kiterjesztett valóságban lévő rétegekkel. Elsőnek a fejlesztők azzal kezdtek, hogy fizikai tárgyakkal szerettek volna kapcsoltba lépni, mint például egy virtuális kockát arrébb lökni a kezekkel. Annak ellenére, hogy nagyon látványos volt, sajnos gyakorlatilag nem volt praktikus. Ezért egy olyan koncepcióval álltak elő, ami nem a tárgyak létrehozásáról és manipulálásáról szól.

Azt szerették volna elérni a CapitolaVR fejlesztői, hogy az ujjhegyekkel lehessen rajzolni, de az a gond, hogy az eszközük csak a teljes kezet tudja követni az ujjakat nem. Plusz mindenkinek más méretű és alakú a keze. Ezért ezt úgy oldották meg,hogy egy kicsi virtuális kurzort raktak a kéz elejére, mely követi azt és úgy viselkedik, mint az ecset hegye!

Innentől kezdve a koncepció eléggé egyszerű. A kezeden lévő kurzor segítségével tudod a panelen lévő funkciókat kiválasztani, mint például a vonal színe vagy vastagsága. Segítségképpen a kurzor is pont akkora és olyan színű lesz, mint amit kiválasztottál. Következő lépésben már rajzolhatsz is! Ha esetleg hibát vétettél, akkor az "Undo" szóbeli paranccsal az utoljára elkészített vonalat törli, a "Clear All" paranccsal mindent töröl.

Az appról az UploadVR oldalán írtak.

 

Neked ajánljuk

0 Komment

Szólj hozzá...