Wevr 25 millió dolláros befektetést kapott a VR videó csatornájára

Wevr 25 millió dolláros befektetést kapott a VR videó csatornájára

Wevr 25 millió dollárt kapott olyan befektetőktől, mint a HTC, Samsung és Evolution Media Partners, hogy elindítsák a Wevr Transport-ot, amely gyakorlatilag egy a Youtube-hoz hasonló platform, melyen virtuális valóság videókat nézhetünk, ezzel is segítve az alkotókat, hogy nagyobb közönséget szerezhessenek maguknak.

 „A program tartalmazni fog egy alkalmazást, egy felhő alapú tartalomtárolási lehetőséget, és egy motort mellyel bárki létrehozhat virtuális valóság tartalmakat” – mondta Neville Spiteri a Wevr vezérigazgatója.

 "A nyílt webnek és a mai közösségi oldalak erejének köszönhetően a Transporteren keresztül könnyedén publikálhatnak, akik alkotnak és rajongók is könnyen hozzáférhetnek ezekhez a tartalmakhoz és mindezt úgy, hogy kimagasló élményt nyújt mindkét félnek. Wevr könnyedebbé akarja tenni a virtuális tartalmak készítését és  megosztását mindenki számára.”

 Változatos tartalom egy változatos platformon

A cég ezen kívül dolgozik független stúdiókkal, virtuális film készítőkkel és média vállalatokkal, azért hogy ők is adhassanak hozzá változatos tartalmakat különböző művészek segítségével. A platform képes lesz olyan tartalmakat is szerepeltetni és lejátszani melyek más-más mobil készülékkel, kamerákkal vagy más webkódolással készültek.

 „Keményen dolgozunk a Transporton, hogy egy barátságos otthont hozzunk létre az eredeti virtuális valóság tartalom készítőknek, melyeknek forrása lehet játék motor, videó kamera vagy a webkód, illetve mindegy, hogy az élmények a mobilokra vagy nappaliban használható készülékekre fókuszálnak.” – mondta Spiteri

 A platform, ami jelenleg már elérhető a tesztfázisában, már tartalmaz videókat, melyeket a Wevr csapata készített.

 HTC Vive rajongóknak kötelező megtekintenie a „theBlue” videót:

Forrás: www.hypergridbusiness.com

0 Komment

Szólj hozzá...